Spring naar inhoud
Home Arbeidsmarktbeleid Drechtsteden heeft eigen website

Arbeidsmarktbeleid Drechtsteden heeft eigen website

Tijdens het Drechtsteden Prinsjesdagontbijt, heeft de regionaal portefeuillehouder arbeidsmarktbeleid, de heer Bert van de Burgt, een nieuwe website over arbeidsmarktbeleid gelanceerd. De website geeft een extra impuls aan het Arbeidsmarktbeleid in de regio Drechtsteden.

Naar een vitale economie
Het Arbeidsmarktbeleid is onderdeel van het regionaal Meerjaren Programma Drechtsteden. Met dit programma streven de samenwerkende gemeenten met het onderwijs en bedrijfsleven naar een vitale economie, waarin participatie op de arbeidsmarkt en werkgelegenheid essentieel zijn. Vanuit het programma wordt een aantal concrete initiatieven en producten ontwikkeld om de regionale arbeidsmarkt te versterken waaronder.
Wij ontwikkelen een arbeidsmarkt die aansluit op de (toekomstige) vraag van het bedrijfsleven. Deze arbeidsmarkt sluit mensen in door het talent van mensen centraal te stellen in plaats van mensen uit te sluiten op basis van wat ze niet kunnen.”, aldus de heer van de Burgt.

Overgangen vergemakkelijken
Het arbeidsmarktbeleid is gericht op het vergemakkelijken van drie transities, namelijk van school naar werk, van werk naar werk en van uitkering naar werk. Samenwerking tussen Ondernemers, Onderwijs en Overheid is noodzakelijk om deze doelen te bereiken.

Meer informatie
De website www.arbeidsmarktbeleiddrechtsteden.nl geeft een actueel overzicht en stand van zaken van de projecten en informatie over komende activiteiten. Verder zijn er cijfers over de arbeidsmarkt en diverse beleidsstukken te vinden.