Spring naar inhoud
Home De gunfactor van Dordtse Kil III

De gunfactor van Dordtse Kil III

“Meer aandacht voor Dordtse Kil III graag”, wensen ondernemers op dat bedrijventerrein. Waarom? "Dordtse Kil III is een voorbeeld voor andere bedrijventerreinen: de bereikbaarheid, de ondernemersspirit en de samenwerking zijn hier groot en die gunnen we ook andere ondernemers hier. Maar dan moeten ze wel op de hoogte zijn van het bestaan van Dordtse Kil III.”

Bereikbaarheid
Met name de uitstekende bereikbaarheid van Kil III wordt geroemd: op enkele minuten van de A16, de N3 en daarmee de A15. Direct bereikbaar vanuit Rotterdam, Breda en Utrecht en binnen drie kwartier vanuit België. En andersom, uiteraard. Niet verwonderlijk dus dat een groot aantal ondernemingen in de sectoren transport, logistiek en handel plezierig ondernemen op Kil III. De diversiteit aan bedrijven is groot: TNT, HEMA, Biomet Nederland en Heijmans NV zijn maar enkele van de ruim 200 bedrijven die gevestigd zijn op Dordtse Kil III.

Uitstraling
Ook lof voor de uitstraling van het terrein: moderne panden, schone wegen en goed onderhouden. Het groen wordt bijgehouden door een hoveniersbedrijf en Drechtwerk, in opdracht van de bedrijven zelf: de gemeente heeft alleen een controlerende taak. Ad van den Berg, parkmanager Dordtse Kil III, is enthousiast over deze manier van werken. “Ondernemers zien precies wat er moet worden aangepakt en kunnen rechtstreeks opdracht geven aan het hoveniersbedrijf.”

Bekendheid

Dordtse Kil III: goede bereikbaarheid, echte ondernemersspirit en solide samenwerking
De ondernemers vormen een hechte club met een stevig bestuur. “Noodzakelijk, omdat er niets van de grond komt wanneer ondernemers als los zand opereren”, stelt Ad. “Vereniging Beheer Dordtse Kil III zorgt ook voor collectieve inkoop en het behalen van het keurmerk Veilig Ondernemen.”

Plezier
Uit het rondetafelgesprek dat het Ondernemersbelang onlangs hield, blijkt dat ondernemers met veel plezier ondernemen op het bedrijventerrein en klaar staan voor nieuwkomers. En die hebben vooralsnog de ruimte: er zijn nog heel wat kavels beschikbaar. Hans van Andel, directeur Bedrijfshuisvesting van makelaarskantoor Waltmann & Co: “Kil III is een open, veilig en schoon terrein met een zeer actieve vereniging, dat mag de buitenwereld weten.”

Het hele artikel staat in het Ondernemersbelang.

“Dordtse Kil III, dat betekent goede bereikbaarheid, echte ondernemersspirit en solide samenwerking. En die gunnen we andere ondernemers ook.”