Spring naar inhoud
Home Ondernemersklimaat Drechtsteden krijgt ruime voldoende

Ondernemersklimaat Drechtsteden krijgt ruime voldoende

Wat vinden ondernemers van het ondernemingsklimaat in de Drechtsteden? Het Onderzoekcentrum Drechtsteden deed onderzoek. Het resultaat? Ondernemers zijn nu meer tevreden dan twee jaar geleden. Het gemiddelde rapportcijfer voor het ondernemingsklimaat is een 6,8.

De gemeenten doen het beter
De dienstverlening van de gemeente is in de ogen van ondernemers duidelijk verbeterd. Ze geven hiervoor gemiddeld een 6,6. Ook beoordelen zij het gemeentelijk arbeidsmarktbeleid met een 6,6 wat beter dan twee jaar geleden. Over het beleid voor startende ondernemers is men minder tevreden: daar is ruimte voor verbetering.

Locaties bereikbaar met de auto
De bereikbaarheid van de bedrijfslocaties met de auto is ruim voldoende. Ondernemers geven hiervoor een 7,4. Ook over de veiligheid en de staat van de openbare ruimte is men tamelijk positief (6,9). De beschikbaarheid en ontwikkeling van bedrijfslocaties beoordelen ondernemers met een 6,2 wat minder goed.
 
Problemen met vervullen vacatures
In 2008 had bijna één op de vijf ondernemers in de Drechtsteden problemen met het invullen van bepaalde functies. Deze problemen zijn door de economische crisis wel veel minder geworden. Toch blijft het voor ondernemers moeilijk mensen te vinden voor uitvoerende of technische functies. Dat is een aandachtspunt.

Voor de uitkomsten van de afzonderlijke gemeenten verwijzen we u naar de website van het OCD: www.onderzoekcentrumdrechtsteden.nl

Informatie
Annelies de Jong, 078 770 3906, ae.de.jong@drechtsteden.nl