Spring naar inhoud
Home Vestigingslocaties Centrum Dordrecht

Centrum Dordrecht

Omschrijving

Dordrecht Centrum is een gebied met gemengde functies: een combinatie van wonen, werken, winkelen, cultuur en ontspanning.
In de 19e Eeuwse Schil is kantoorruimte beschikbaar voor zakelijke dienstverlening. In de Historische Binnenstad zijn mogelijkheden voor detailhandel (totaal 70.000 m2), horeca en publieksgerichte dienstverlening in en rond het kernwinkelgebied. In het havengebied voor kleinschalige kantoor- en bedrijfsruimten, toeristische functies en oude ambachten.
 
Dordrecht Centrum is een aantrekkelijke vestigingslocatie door een breed aanbod van voorzieningen in een historisch decor met meer dan 1000 monumenten. Het reguliere voorzieningenniveau wordt nog aangevuld door een groot aantal succesvolle evenementen in de binnenstad, zoals de Kerstmarkt, Dordt in Stoom, Boekenmarkt, Sinterklaashuis en Big Rivers. Dit levert een weekbezoek op van 250.000 aan de binnenstad en 1,1 bezoekers aan evenementen op jaarbasis.
 
Bedrijfsruimte wordt aangeboden door verschillende makelaars.
 
Locatie

Qua ligging en voorzieningenniveau een centrumfunctie voor de Drechtsteden. Goed bereikbaar vanuit Rotterdam en Breda (binnen een half uur reistijd).

Bereikbaarheid en parkeren

Goed bereikbaar per auto (via A16 of A15/N3) en openbaar vervoer (NS station, bus, waterbus/fast ferry).
Voldoende parkeergelegenheid in parkeergarages centrum, gratis parkeren Weeskinderendijk en Energiehuis en mogelijkheid voor zakelijke parkeervergunningen voor parkeren op straat.